dinsdag 6 september 2011

Lizzy loopt kleine stapjes

Afgelopen vrijdag hebben we de prothese van Lizzy opgehaald, feestje!!!! We zijn alle vier richting Rotterdam vertrokken en ja hoor ze deed hem om en aan en ja hoor geheel onwennig liep ze , KANJER!!! nog het een en ander afstellen en afmeten en een uur later liep ze heel voorzichtig naar de auto. Het rare is dat ze toch ondanks de kunstvoet toch probeerde aan de zijkant van de voet te lopen, zoals ze gewend was. Daar ging die gelijk af en uit!!! PIJN!!! In de avond heeft ze weer een stukje gelopen ( snoepje halen bij Henk en Marion) wat is/was ze trots en wij ook natuurlijk!!! Het is een apart gezicht, je weet hoe het eruit ziet maar als je eigen dochter het aan heeft is het stiekem toch anders!!! En ook wel een beetje moeilijk omdat je weet dat ze de rest van haar leven hier op aangewezen is!! Dat besef komt steeds meer, we hebben geen spijt maar dit zijn emotionele dagen/weken!!!!
Zaterdag is ze naar de speeltuin gelopen in Zeeland, ging goed en alle buurtjes keken hun ogen uit!! Ja hoor in de speeltuin op de schommel geweest en wat vloog er af................prothese kunstvoet alles, haha daar lag het in de speeltuin. Het terug lopen ging even niet meer, ze had pijn, helaas. We mogen ook maar 15 min. per dag oefenen. En dat is echt lang zat.
Zondag weer even geoefend en lopend ging ze naar binnen bij Niele en Jose om Luuk te bewonderen, ook daar ging alles gelijk af!!!!
Maandag gebeld naar het revalidatiecentrum en we mochten gelijk komen. Ze stonden ons al op te wachten. De instrumentenmaker is gelijk weer gaan verbouwen aan de voet en het gebeuren om haar been en nu hebben we allemaal verschillende extra sokken voor er tussen i.v.m. vocht!!! De voet is ook weer anders afgesteld en ruim ander half uur later mochten we weer naar huis!! De fysio heeft ook gelijk testen gedaan en gekeken hoe ze loopt en ja Lizzy is Lizzy en met opstaan ging ze eerst eens even goed staan zodat ze geen last had van haar stompje, haha. Maar daar gaan we vanaf vrijdag mee aan de slag met onze eigen fysio.
Met pannekoeken bakken liep ze heerlijk te oefenen in de keuken, heerlijk om te zien!!!!! Nu zit ze op de bank te luchten want ze had gisteren open plekjes opgelopen met oefenen en testen of die zo goed stond. Straks met eten koken gaan we weer even oefenen.
Aankomende week controle in het JKZ en begin bij onze eigen fysio!!!
Nu gaat het echte werk beginnen en Lizzy is er helemaal klaar voor en wij ook natuurlijk!!!!
Ik moet wel zeggen het is niet altijd rozegeur, we hebben heel veel hobbels al genomen en er zullen er nog heel veel komen maar we leven bij de dag met de dame en ja daar genieten we van!!! Alle vier en dat zullen we blijven doen ook als het weer eens tegen zit!!!!!

Enne even over de opkikkerdag, ik heb de film en foto's in mijn bezit en ja wat zal ik zeggen.............ze zijn leuk!!! Ik zal aan me secretaresse vragen of ze een collage wil maken voor de weblog, enne Marianne en Erika ik zoek zelf de foto's uit die erop komen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


In de limo bij de Opkikkerdag




Op school op de stoeltjes lift

Haar eigen eerste voet met teen nagels

Zit alles goed!!!!

De eerste stapjes!!!!!!

4 opmerkingen:

  1. Wat is ze toch een kanjer die Lizzy. En jullie natuurlijk ook. Geweldig hoe ze het doet en het is een schitterend been/voet. Hoop dat ze zich er snel "eigen" mee wordt. En ff over de foto's plaatsen van de opkikkerdag...da's nou jammer dat Marianne en ik geen inspraak hebben....wij hadden het wel geweten!! Hahahahahaha. Tot snel. x

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Komt goed Erika, komt goed....
    Els, mooi stukje heb je weer geschreven, jullie zijn kanjers !
    x

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een fijn moment voor jullie, en wat een leuke foto's! Ik ben er zeker van dat Lizzy goed zal oefenen, supermeid! zie je wel weer knuffel, juf Elly

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Nou Lizzy je/jullie doen het geweldig hoor! En wat een prachtige tenen heb je aan je voet. En nu maar goed oefenen. Groeten tante Adrie

    BeantwoordenVerwijderen