zaterdag 13 augustus 2011

Super Opkikkerdag

Hier een verslag over onze Super Opkikkerdag vandaag in de Eemhof.

De dames om 7 uur gewekt en om 7:45 zaten we in de auto richting de Eemhof. Eenmaal op het park aangekomen hingen er overal vlaggetjes van de opkikkerdag en vlaggen. Aangekomen bij het Business Center werden we opgewacht door een hofdame en een lakei, clowns en door alle vrijwilligers van die dag. Onze naam werd met luid getrommel aangekondigd en toen mochten we de rode loper op. Alle vrijwilligers stonden te klappen, we kregen het er helemaal warm van. Onze vrijwilligster (marjan) nam alles op op film. Daarna zijn we gaan koffie drinken met gebak. Overal was aangedacht, snoep op de tafels overal gebak en drinken voor iedereen. Super geregeld.

Onze eerste activiteit was van marsepein een Kikker maken en beschilderen, haha ze kunnen ook doorgaan voor beren......maar we hebben wel gelachen. Toen zijn we wandelend naar een (klein) kasteel geweest, daar werden we weer verwelkomt door de lakei, hofdame en prinses. We kregen een rondleiding in dit prachtige kasteeltje met al zijn pracht en praal. Daar kwamen wij erachter dat er twee kleedkamers waren, Ral werd een koning, de meiden prinsessen en ik de koningin. Ral op de troon en wij ernaast. Daarna een champagne en een klein gebakje. Daar speelde de lakei nog een spelletje met ons. Als wij belde moest hij binnen 2 sec. er zijn, wij lieten hem een liedje zingen of een dansje doen en al die tijd was onze eigen Paparazzi Marjan ook aanwezig voor foto's en film. Toen werden we opgehaald door een koets met paarden ervoor en hebben we verkleed een rondrit gemaakt en naar iedereen gezwaaid. Helemaal leuk en wat genoot onze Lizzy. Een big smile!!!!!! Lizzy was ondertussen geschminkt en mama Els had een kikker van de opkikkerdag op haar wang staan!!!!

Toen hadden we een lunch. Een heerlijk buffet!!!!!!

Daarna ging het gebeuren......................Ral op de marine klimwand, tot de bel en weer terug. Sabine op de klimwand. En ja dan kan mama niet achterblijven ( en ik ben al zo lenig, hellluuuppppp) Foto en film materiaal krijgen jullie niet te zien, we hebben wel gelachen en volgens zeggen was ik pas een meter op weg, nou ja het leek veel hoger, echt waar!!!!!!!!! Daar wat rond gekeken en toen zijn we terug gelopen naar het startpunt. Overal politie, brandweer, trikes, super snelle auto's. Een lekker ijsje gegeten of gewoon alleen slagroom zoals lizzy in een hoorntje. Toen kregen we uitleg van een disc jockey hoe alles werkt achter de draai tafel. Dat vond Lizzy iets minder en Marjan merkte dat ook op. Toen werden door een wagentje weg gebracht naar de haven en daar zijn we met een speedboot wezen varen. Super super gaaf. Sabine alleen aan het stuur!!!!! Ral alleen achter het stuur!!!!!!!!!!!!En Lizzy zat op schoot en mocht sturen, dat was echt kicken en zeker hoe hard we gingen.

Toen gingen we lopend weer terug naar het startpunt, onderweg hebben Sabine en Ral nog op aparte steps met accu ( ben de naam even kwijt) gestaan, route gedaan, helemaal leuk. Toennnnnnnnnnnnnnnnnnnnn mochten we nog mee in een echte limousine. Eerst op het terrein en daarna de gewone weg op. Leuk om een keer te zien van binnen en mee temaken.

We hebben echte genoten de hele dag en de meiden ook. Super leuk!!!

Rond 16:00 uur waren we weer in het Business Center waar een disco bezig was, de look a like van Frans Bauer was aan het optreden en een jonge zanger Casper. Helemaal leuk, Lizzy was toen al ingestort hoor en zat op een box te luisteren. We kregen daar nog een warm en koud buffet als avond eten en een ijs buffet. Lekker en voor ieder wat wils. Daar hebben we afscheid genomen van Marjan. Nadat we de marsepein hadden gekregen en de prinsessen jurken die we mochten houden!!!!

Het duurde even voor we met de auto het terrein af konden en dat kwam omdat Piet Paulusma zijn uitzending met de vrijwilligers aan het maken was. We gaan straks kijken of we nog ergens in beeld komen, haha. Bij de uitgang werden we uitgezwaaid en gezongen, sirenes van de politie stonden aan, super gaaf allemaal. Marjan heeft dit nog gefilmd, daar kregen we nog een puzzelboek en twee kikkertjes.

Het was echt gaaf om een keer zo'n dag mee temaken, je weet niet wat er gaat gebeuren en wat je te wachten staat maar het was gaaf. Volgens Lizzy was de speedboot, super gaaf maar ik moet zeggen ons als koninklijk gezin had ook wel wat. Eigenlijk maakt het niets uit, alles was leuk en gezellig. Onze vrijwilligster Marjan was ook een leuk en gezellige vrouw. Prima mee getroffen!!!!Als je het leest  nogmaals bedankt voor de gave dag!!!!!!!

Lizzy slaapt al heerlijk en ik hoop dat ze een leuke droom zal hebben overal alles wat we beleeft hebben vandaag!!!! Die dag was haar gegund en ze heeft er ook dubbel en dwars van genoten, heerlijk om die lach te horen en zeker met die lakei die moest dansen en zingen van haar.

12 opmerkingen:

  1. Wat geweldig zeg !!! Het is jullie van harte gegund. Gr. tante Adrie

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Els eindelijk heb ik Lizzie's blog gevonden, wat heerlijk dat jullie zo'n fijne dag gehad hebben, jullie hadden hem dan ook dubbel en dwars verdiend.
    Liefs Janny

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Super dat jullie zo'n leuke dag gehad hebben. Nu we allemaal weer terug zijn van vakantie komen we snel weer eens buurten!!!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat zullen jullie genoten hebben als gezin, super!Het klinkt al helemaal leuk,en dan hebben jullie het nog echt meegemaakt ook.
    Maarre Els....wij willen natuurlijk wel die foto's van jouw klimpartij zien!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat leuk, dat hadden jullie verdiend, zo'n dag !
    x

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Vandaag heb ik jou gezien op je eerste schooldag in groep 4. Wat was ik blij om jouw pretoogjes weer te zien glimmen. Er komt nog heel veel op je af, maar gelukkig was je weer op school.
    Knuffel van
    juf Elly

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Hoi lieverds, zo dat zijn een hoop goede berichten die ik heb gelezen, daar word ik blij van!! Wat een gave dag zeg, die opkikkerdag. Nu lopen jullie zeker elke dag in jullie koningskleren, gaaf toch! Gewoon doen,hihi.
    Wat een mooie meid is het toch. Neem je morgen een foto mee van sabine? Wat worden ze groot he, die meiden. Het is niks, maar wij worden steeds ouder,hihi. Is niet te zien toch? En jij kan nog gewoon een wand beklimmen, els!! Ik hoop je morgen te zien, gezelli. Kletsen we lekker bij. Groetjes aan je kids en mannetje, x pam

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Nou dat is geweldig om te lezen! Jullie hebben je hartstikke geamuseerd en dat was ook de bedoeling natuurlijk. Wat fijn dat Liz dit ook allemaal beleefd heeft. Het zal haar zinnen wel verzet hebben en we geloven zeker dat ze aan het eind was van haar krachten. Het was me allemaal ook wat zeg! We horen zaterdag wel van haar wat ze het mooiste vond, maar zo te lezen was het de speedboot!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. ik kan weer inloggen
    wat een leuke dag hebben jullie gehad zeg en ook nog vermoeiend, ff een dag aan iets anders denken en doen, super, maar waar blijven de foto's, ik had zaterdag al gekeken en dacht ze staan er vandaag vast wel op.
    Gaat het ook op school?
    groetjes Jenneke

    BeantwoordenVerwijderen
  10. heerlijk dat er dan momenten zijn waarop je "gewoon" plezier kan hebben.
    liefs en tot ziens

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Wat fijn dat jullie als gezin zo'n leuke dag hebben gehad!!

    Groetjes,
    Etelka

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Hoi Els, van Erika je blog gekregen en ik ga het hele verhaal volgen hoor. Jeetje wat hebben jullie al veel meegemaakt met Lizzy!
    Fijn dat het nu zo goed gaat, en wat klinkt die opkikkerdag ontzettend leuk.
    Groetjes
    Danielle (zus van Frank)

    BeantwoordenVerwijderen