dinsdag 10 februari 2015

We zijn weer lekker thuis!!!

Zo zoals jullie kunnen zien,  zijn we weer lekker thuis!!!!

Maandagochtend was een rare drukke oplettende ochtend. Bij de eerste controle om 6 uur ( als je die nacht niet geslapen hebt omdat er iemand in zijn ziekenhuis bed bezig was met een danswedstrijd, zwiep om hoog been omhoog en ga zo maar door) hoorde ik dat die al goed waren. Yes!!! Die zondagochtend  waren alle drie de pompen al uit gezet. En moest ze het doen met alle pillen. Dat ging best redelijk. Na de middag hebben ze het kraantje van haar hand afgehaald en de catether verwijderd.
Heerlijk voor haar om weer vrij te bewegen en zelf naar de wc te gaan!!! Voor papa en mama was dat even wennen en goed kijken hoe we dat gingen doen........gelukt!!! In de rolstoel naar de wc in die zeer ruime badkamer op haar kamer kon precies de rolstoel onder de douche staan en kon ze zelf naar het toilet. Even in de rolstoel de gang verkennen en de speelkamer. Die avond was ze onwijs moe maar ja de laatste pillen mochten pas om 22:00 ( eigenlijk 00:00) ze viel daarna als een blok in slaap.

Die maandag..........achter elkaar artsen aan haar bed en iedereen was tevreden en gaf toestemming. Maar toen moesten we nog even naar haar eigen orthopeed om voor de eerste keer de wond te controleren en het verband eraf te halen. Hups in de rolstoel naar de poli!!! Ze heeft samen met de
arts het verband eraf gehaald, slik slik slik.................naar omstandigheden ziet het er echt heel mooi uit!!! Wauw het zat nergens vast geplakt of dat het weer ging bloeden na het eraf halen. Ik moest wel even slikken zeg ik heel eerlijk. Het is heel dik (van vocht) en wat een hechtingen zeg, pffff.
Toen moest het weer ingepakt worden en ja dan moet je maar gelijk in actie, Ral en ik hebben het gelijk opnieuw verbonden. De laatste toestemming was binnen, we mochten naar huis!!!
Pillen recept check
Fysio check
Verband en toebehoren check

Inpakken en heerlijk naar huis toe. Euh er kon geen broek over het verband, gewoon in pyama naar huis!!

Thuis aangekomen stond er nog een cadeau pakket te wachten van de vrienden groep. Gelijk uitpakken maar.........
Lekker brood gegeten, Lizzy en Sabine op de bank met een film en toen naar de apotheek.
18 pillen per dag op gepaste tijden om de pijn te  blijven onderdrukken. Ik kan jullie na 1 1/2 dag vertellen dat dat best wennen en opletten is!!! En heel veel verband middelen. Blij met de apotheek omdat ze zo meedenken en meehelpen. Alles geregeld en morgen kan ik de rest ophalen van de verbandmiddelen.
De opa's en oma's zijn natuurlijk even langs geweest. Na een half uurtje zie je dat ze de concentratie verliest en wit wegtrekt met rode wangen. Kortom ze lijkt heel wat maar eigenlijk is het nog niet veel.
Toen gingen papa en Sabine Doerak weer ophalen..........wat een weerzien!!! En wat doet die drukke pup het dan goed bij Lizzy en haar stomp(je) op de bank. Wat kan ze daar toch een troost uithalen, echt  gaaf om te zien!!!
's Avonds heeft Rally lekker pannenkoeken gebakken, Tess mocht 5 min. even gedag zeggen en ja wie zegt er nou nee tegen de pannenkoeken van Rally!! Ze heeft lekker meegegeten, was effe gezellie!!
Ja en dan wil ze naar bed en moet ze de trap op. Op de billen en hup daar ging ze. Lekker lezen in bed en wachten tot de laatste 6 pillen van die dag. Ze wil niet wakker gemaakt worden voor die pillen, snap ik ook nog wel. Met slapen gaan kreeg ze het even slecht en dat mag ook!!! Het is niet niks  wat er allemaal gebeurt is de afgelopen dagen. Lekker uitgehuild, nog effe lezen en toch in slaap gevallen. Nou moet ik eerlijk zeggen dat ik ook moest slikken toen ze in bed lag en dat lege stukje zag onder het dekbed............

Vanmorgen hebben we haar lekker gewassen en toen heeft ze zelf het verband eraf gehaald, TROTS!!!!. Daarna gelijk weer zelf verbonden en de handigheid komt alweer terug. Het is effe wennen omdat het zo kort is maar buurvrouw Hetty had nog even een tip voor ons vanmiddag!!
En ja toen weer naar beneden, even kijken en ook dat lukte. We worden wel weer zo in het diepe gegooid met alles uit te vinden en te proberen maar het gaat ons best goed af.
We gaan alleen voorlopig 1x naar beneden en naar boven...........

Ze hobbelt met haar krukken naar de wc en dan blijf je toch om haar heen lopen, op de tijden van de pillen letten, oefeningen doen voor de knie en het andere been, wij vervelen ons echt niet voorlopig.

Nu ligt ze half te slapen op de bank, straks de pillen met een toastje  en dan lekker snurken.

Heerlijk om weer thuis te zijn maar voor ons ook soms moeilijk als ze aangeeft dat ze toch pijn heeft schrik je....we willen echt vooruit kijken maar op dat soort momenten wordt je weer herinnerd aan de vorige keer. Dan lachen we naar haar en moet ze schatten tussen de 10 en de 0........duidelijke afspraak met haar gemaakt en we hebben telefoonnummers gekregen voor nood gevallen. Maar die hebben we niet nodig, het gaat ons lukken. De vervolg afspraken zijn allemaal gemaakt en de 1e afspraak bij de fysio ook.

Er hangen op dit moment ongeveer 90 kaarten aan de muur, iedereen heel erg bedankt voor de kaarten, cadeau's, aandacht in welke vorm dan ook!! Heel erg lief van jullie allemaal en ook de kaarten en cadeau's voor Sabine!!!!

Wij gaan lekker verder met revalideren en uitrusten en we houden jullie natuurlijk op de hoogte!!!


Lizzy haar vlecht is er weer uit en vandaag had ze een lekkere bos met krullen!!!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten